Επιστρέφει νωρίτερα από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκηςμετά την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη αυριανή συνάντηση τους στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η απόφαση για την ακύρωση της συνάντησης ήρθε μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο BBC που έκανε αίσθηση στην Βρετανία επειδή μίλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την ακύρωση της συνάντησης και ανέφεραν στο βρετανικό δίκτυο ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ενοχλημένος και σαστισμένος ο Μητσοτάκης

Πηγές με γνώση της κατάστασης στην ελληνική κυβέρνηση είπαν στο BBC ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «σαστισμένος» και «ενοχλημένος» από την απόφαση του Βρετανού ομολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση εκφράζουν την έντονη ενόχληση τους.

Λένε ότι ήταν φάουλ και πολιτικά απρεπής η ακύρωση της συνάντησης με το Βρετανό Πρωθυπουργό . Προσθέτουν πως ήταν προγραμματισμένη και προφανώς ο κ. Ρίσι Σούνακ ενοχλήθηκε από όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο BBC, τα οποία ωστόσο δεν ήταν διαφορετικά από όσα έχει πει μέχρι τώρα και αποτελούν πάγιες ελληνικές θέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουν ότι το ζήτημα δεν αφορά στη βρετανική κυβέρνηση, αλλά το βρετανικό μουσείο, με το οποίο η Αθήνα θα κάνει συζητήσεις και θα συνεχίσει να κάνει.

πηγή:http://enikos.gr