του Αντώνη  Αντζολέτου

Δεν βοήθησε πολύ η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον ANT1 να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην Κουμουνδούρου. Το αφήγημα περί αποστασίας που ετοιμάζει η πλευρά της ηγεσίας σε περίπτωση αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, χτύπησε νέα καμπανάκια στα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Ούτε η αναφορά του πως τραμπικές είναι οι αντιδράσεις εκείνων που δεν αποδέχονται την επικράτησή μου στις εσωκομματικές εκλογές, ήχησε καλά. Τα μέτωπα για τη νέα ηγεσία είναι αρκετά. Από τη μια έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της Κυριακής, όπου οι 6+6 που στοιχήθηκαν πίσω από την Εφη Αχτσιόγλου, σε διευρυμένη σύνθεση, θα συζητήσουν για το μέλλον τους στο κόμμα. Λευκός καπνός όσον αφορά την αποχώρηση ή μη, δεν έχει βγει. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ταχύτητες και θα γίνει σεβαστή η οπτική του κάθε μέλους. Το κλίμα παραμένει βαρύ και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί στη συζήτηση που θα έχουν περίπου 1.000 μέλη μέσω Διαδικτύου.

Από τους επτά βουλευτές που είχαν υπογράψει το επικριτικό κείμενο προς την ηγεσία το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή, η Σία Αναγνωστοπούλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κόμμα. Είμαι σε σκέψη. Δεν είναι εύκολο να αποχωρήσεις από ένα κόμμα στο οποίο έχεις συμβάλει, έχεις δώσει πολλά πράγματα από τη συλλογική μας πορεία.

Η αναφορά Κασσελάκη σε αποστασία εάν υπάρξουν νέες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βοήθησε να πέσουν οι τόνοι στην Κουμουνδούρου.

Από την άλλη, η δεύτερη μεγάλη δυσκολία που έχει να αντιμετωπίσει ο Στέφανος Κασσελάκης είναι η ανάσχεση της κακής εικόνας των δημοσκοπήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2012 και μετά είδε να πέφτει στην τρίτη θέση και ο αγώνας που καλείται να δώσει τώρα είναι υπαρξιακός. Η δημοσκόπηση της Opinion Poll που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION24 έδειξε πως το κόμμα δεν ακολουθεί τη σωστή πορεία. Η κατηφόρα για την Κουμουνδούρου δεν σταματάει και το κλίμα δύσκολα μπορεί να αλλάξει, από τη στιγμή που η σύγκρουση μεταξύ ηγεσίας και εσωκομματικής αντιπολίτευσης συνεχίζεται αμείωτη. Πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τη δική τους πτώση, αλλά και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Πάλι καλά η δημοσκόπηση χθες. Εγώ θα ήθελα να τους συναντήσω αυτούς τους ανθρώπους, να τους σφίξω το χέρι και να τους πω ότι αυτό που κάνατε είναι εντυπωσιακό, σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο Κώστας Αρβανίτης στον ΣΚΑΪ, σχετικά με όσους δήλωσαν πως θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ

Αλλού η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και αλλού βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στη χθεσινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ο πρόεδρος του κόμματος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν υπήρξε πρόσφορο έδαφος για κοινή συμμετοχή στον χώρο του Πολυτεχνείου. Στο παρελθόν η νεολαία βρισκόταν πάντα στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα. Ο Στέφανος Κασσελάκης, ωστόσο, χθες το απόγευμα γύρω στις 17.30 βρέθηκε στα Χαυτεία επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, την οποία δεν ακολούθησε έως το τέλος.

πηγή:  http://kathimerini