γράφει ο Παν. Μίγκος

Με τον Ναύαρχο Στέλιο Φενέκο στο τιμόνι και σε συνεργασία με την Φιλελεύθερη συμμαχία έρχεται με πρόταση και όχι με εύκολη άρνηση η Κοινωνία Αξιών στις επικείμενες εκλογές. Μια αξιόλογη και αξιέπαινη προσπάθεια ενός κόμματος που δεν έχει σταματήσει με υπομονή αλλά και επιμονή των μελών του την προσπάθεια από το 2012 που ιδρύθηκε.

Δεδομένου ότι οι δύο υγιείς πολιτικοί σχηματισμοί δεν έχουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές και υπάρχει ταύτιση απόψεων στα περισσότερα θέματα που απασχολούν την κοινωνία  κατεβαίνουν στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο και πλήρη ανάπτυξη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με  σκοπό να   εκπροσωπήσουν στη βουλή τον πολιτικό χώρο που παραδοσιακά στην Ελλάδα χαρακτηρίζονταν ως κεντρώος και ο οποίος, σήμερα δεν εκπροσωπείται από καμία ιδεολογική παράταξη.

Τα δύο κόμματα συνεργάζονται διεξοδικά, με πίστη και πρωτόγνωρη για την κυρίαρχη νοοτροπία διάθεση συνεργασίας και καλούν δίπλα τους τον καθένα που ενστερνίζεται την αγωνία και το όραμα τους, ώστε να μπορέσουν να παρουσιάσουν στους πολίτες μία ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη πρόταση για το χτίσιμο μιας αληθινής δημοκρατικής Πολιτείας, με σεβασμό στον πολίτη και τους θεσμούς και μιας κοινωνικής συνοχής.
Αποφασισμένοι να συγκρουστούν με τις παραδοσιακές, αλλά καταδικασμένες πρακτικές και νοοτροπίες παρακμής και της μιζέριας,  απευθύνονται στους συμπολίτες μας και θα τους προσκαλούν να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Με τις ιδέες τους, τη γνώση τους, την αγωνία και το όραμα τους. Χωρίς πολιτικούς εγκλωβισμούς και ιδεολογήματα.

Σε συνέντευξη του ο εύγλωττος με μεστό λόγο και λαλείν άριστος,  Ναύαρχος Φενέκος ανέφερε ότι, «Η Κοινωνία Αξιών δεν είναι καινούργιο κόμμα. Δημιουργήθηκε το 2012 – 13 και συμμετείχε σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις»,  και συμπλήρωσε: «Παρά το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να μπούμε στο κοινοβούλιο, ακολουθήσαμε αυτό που λέμε πολιτικό ακτιβισμό, δηλαδή διαμορφώναμε θέσεις και προτάσεις, τις μεταφέραμε στον πρόεδρος της βουλής και σε υπουργούς όλων των κομμάτων, προκειμένου να κάνουμε την πολιτική παρέμβαση των 40.000 – 50.000 ανθρώπων που μας ψήφισαν. Δημιουργήσαμε επίσης έναν επιστημονικό φορέα, το ίδρυμα Αλέξανδρος Παπαναστασίου, και μπορούμε να πούμε ότι απέναντι στους πολίτες που μας ψήφισαν είμαστε τίμιοι και ειλικρινείς».

Ως προς το ποιος είναι ο χώρος αυτός που εκπροσωπεί η Κοινωνία Αξιών, ο κ. Φενέκος απάντησε ότι: «εκπροσωπούμε αυτό που παραδοσιακά στην Ελλάδα λεγόταν κεντρώος χώρος και τον εξέφραζε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ένας χώρος δηλαδή που σήμερα λείπει και δεν εκπροσωπείται στην ουσία, ξεκάθαρα, από μια ιδεολογική παράταξη.

Ευχόμαστε  η κίνηση των δύο κομμάτων να καρποφορήσει γιατί η πολιτική και η δημοκρατία, ως υπέρτατα συλλογικά αγαθά, χρειάζονται διαρκή επιβεβαίωση, αξίες, πρότυπα και αποτελέσματα κοινωνικώς αποδεκτά.
Αναπόφευκτα η μεταμόρφωση της χώρας πρέπει να αρχίσει από την πολιτική.